Om oss

 

Laila & Arne Jeneland,

Hagvägen 25, 791 43 Falun

Tfn: 023-21867, 070-7144094, jenelands@hotmail.com

Om oss

Vi, Arne och Laila Jeneland bor i ett lungt Villaområde ett par km utanför Faluns centrum. Vi har haft katt alltsedan vi fick vår första lägenhet 1967. Vår första kisse Mirran var en svart/vit sommarkatt, som vi tog hand om. Hon blev hastigt sjuk och dog endast 1år gammal. Det var då vi bestämde oss för att köpa en raskatt som bättre kunde trivas som innekatt. Det blev en blåmaskad Siames, Lindans Blue Lady och en riktig Lady det var hon, men hon trivdes inte ensam hemma så därför fick hon ofta följa med till arbetet. Lady ville ha sällskap och Arne hade en dag sett en ovanlig och mycket vacker katt sittande med sin husse på en gård, det var en Abessinier. Vi började leta uppfödare, det här var år 1971 så det fanns inte många. I Hälsingborg fann vi så Edite Holmberg, och där fick vi ställa oss på kö för att få köpa en Aby. Våren 1972 fick vi äntligen hem Asterix Bajadär, en helt bedårande vacker sorrelfärgad Abessinierflicka som vår då 2-åriga dotter döpte om till Tuss. Under många år fick vi sedan höra från vår dotter att Lady är mammas katt, Tuss är Pappas katt, var är min katt?? Så när hon var tio år fick hon en alldeles egen katt, Storskogens Dalmas en blåmaskad Birma med vackra safirblå ögon. De här tre katterna fick vi glädjen av att leva tillsammans med i många år. Lady blev 15 år, Tuss över 20 år. och Masse blev 18 år.

 

Vi har också varit fodervärd till Abessinier och Norsk Skogkatt under ett antal år. Vi registrerade eget stamnamn 2000 och vår målsättning med kattuppfödning är att våra katter ska vara sociala och trevliga familjekatter med ett bra temperament framför ett perfekt yttre. Naturligtvis med tanke på varje ras egen standard. Vi är en stor familj med både vuxna och barn som tillbringar mycket tid med kattungarna, då vi vet att det ger goda förutsättningar till sociala, trevliga och gosiga katter.

 

Vi ställer ut våra katter på utställningar när det passar katten och oss, någon gång per år. Vi har i dag Abessinier, Maine Coon och Norsk Skogkatt och vi hoppas få en kull av varje ras per år.

 

Våra kattungar får flytta som tidigast vid tolv veckors ålder de är då stambokförda i Sverak med stamtavla, fullvaccinerade, chipmärkta, avmaskade, veterinärbesiktade och dolda fel försäkrade i tre år.